ANNA F. JAEGER & NATHAN OOMS _ THEATER

Nathan Ooms

Anna Franziska Jäger

/

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Nathan Ooms (Oostende, 1996) en Anna Franziska Jäger (Brussel, 1996) volgden samen de Drama opleiding aan het KASK te Gent. In 2018 maakten ze er de voorstelling As a matter of fiction, waarin ze een theatrale spiegel boden aan de roman Beware of Pity van Stefan Zweig. Het jaar nadien volgde Some Things Last A Long Time. Hoewel hun samenwerking gedijt op onderling uiteenlopende interesses binnen het theater, vinden ze elkaar in het belang dat ze hechten aan het lichaam als maat om zich tot de wereld te verhouden en in de vraag hoe fictie als middel kan dienen om het abstracte aan te spreken. Ze lijken hierbij telkens opnieuw op de grenzen van representatie te botsen en van daaruit voortdurend het theater te herontdekken als plek waar er ‘getoverd’ wordt, waar het afwezige tot het aanwezige wordt gemaakt en

omgekeerd. Naast hun gedeelde praktijk als makers, performen beiden ook in andermans werk. Zo liep Nathan stage bij Ula Sickle waar hij meewerkte aan de voorstelling Relay en was hij afgelopen seizoen te zien in de voorstelling Drawings van Marc Vanrunxt.

 

Anna Franziska werkte de afgelopen jaren twee keer samen met choreograaf Michiel Vandevelde voor de voorstellingen ‘Love Songs (Veldeke)’(2013) en ‘Human Landscapes - Book I’ (2018). Daarnaast acteert ze ook voor camera, zoals in de film ‘My Queen Karo’ (2009) van Dorothée Van Den Berghe, de kortfilm ‘Braided Love’ (2018) van Rand Abou Fakher en de debuutfilm ‘Cleo’ van Eva Cools die dit najaar in de zalen komt.

Producties