God zal ons (niet) redden

Een voormalig predikant maakt een spirituele reis mee of denkt het mee te maken of heeft het reeds gemaakt of wilt het meemaken. In ieder geval; verlichting is wat hij zoekt. Grip krijgen op het leven. Maar hij heeft last
van zijn rug en heeft al een tijdje niet meer geslapen. Een existentiële dronkenmansdans vol verwarrende observaties én speciaalbier.

 

Credits

Concept/tekst/spel: Jeff Aendenboom

Eindregie: Stefan Gota

Kostuum ontwerp: Laïla Ooms

 

Extra

Winnaar Café TheaterFestival Utrecht 2019

Praktisch

40’

Pers

Met grote trefzekerheid gaat Aendenboom op in zijn verhalen, zonder daarbij het hier en nu van de bruine kroeg waarin we ons bevinden uit het oog te verliezen. Scherp reageert hij op alles wat hij van het publiek terugkrijgt.’ (De Theaterkrant, 9 maart 2019)

 

Jeff Aendenboom is een intrigerende performer met een hele sterke persoonlijkheid, licht gevaarlijk in zijn benadering van publiek. In de dertig minuten die deze voorstelling duurt, is Aendenboom heer en meester in de kroeg. Met zijn krachtige spel dwingt hij respect af, zelfs bij stamgasten die toevallig in de voorstelling zijn beland.’ (uit het juryverslag van Café Theaterfestival 2019)