LGGQ_Banner_Stalingrad_Youtube.jpg

Lupa Gang Gang Quartet 

Het Lũpḁ Gang Gang Quartet is een groep die uitersten met elkaar probeert verbinden. Beginnend vanuit een jazz-funk-perspectief, willen ze enige vorm van ‘eclectisme’ bereiken. Ze trekken zich weinig of niets aan van de artificiële grenzen en maken tezamen een road-trip door het nog onbewoond niemandsland.

 

Hun live-reputatie is nog steeds ongeschonden. Ze weten steeds de balans te vinden tussen rustige sferen en wilde explosies, maar wat er vooral toe doet is het constant enthousiasme en de ontembare energie die zich tussen deze jonge muzikanten bevindt.

 

Het kwartet bestaande uit Miel, Anton, Lena en Rob maakte hun debuut op het tv-programma ‘De Ideale Wereld’ in 2017. 

In augustus 2020 brachten Lupa Gang Gang Quartet een nieuwe EP uit

'S T A L I N G R A D'. De releaseshow was in september 2020 in Flagey, Brussel. Eerder die zomer speeelden ze o.a. op Gent Jazz. 

Half februari 2021 speelden ze een livestream in de AB in Brussel, waarmee ze de publieksprijs van Brussels Sprouts in de wacht sleepten. 

Credits

Anton Robberechts (Gitaar, zang)
Miel De Koninck (Piano)
Lena Thijs (Bas, zang)
Rob Swennen (Drums)

Pers

Lũpḁ Gang Gang Quartet deed alvast onze tanden wateren en onze benen op de dansvloer werpen met twee teasertracks. Met “S T A L I N G R A D” bewijst het kwartet dat ook groovemuziek episch kan zijn. (Dansende Beren ****)

 

‘Stalingrad’ van Lũpḁ Gang Gang Quartet is dé te ontdekken song op VI.BE platform. De band is blijkbaar nog heel jong, de leden zijn 18 jaar, maar klinkt niettemin ervaren en eclectisch. (Lode Pauwels (De Zwerver, Leffingeleuren) in de zomerrubriek 'VI.BE ongehoord')

 

Snotneuzen die met de ogen toe als een bende veteranen klinken. Zo goed op elkaar ingespeeld is het viertal al. (Dansende Beren over Gent Jazz 2020)

/

  • Spotify
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube