top of page
BTT -programma_LaFS.jpg

Brik Tu-Tok

/

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube
  • SoundCloud

Iets wat ooit begon als dadaïstische proza leidt nu een eigen leven in zowel het theater- als muz- iekcircuit. Dit duo kneedt het theatrale met het muzikale tot een nieuw absurd universum, waar excentrieke personages hun zieleroerselen bezingen. Een Brik Tu-Tok Live Concert is een kleuri- jke catwalk van weird synthezizer pop, Do-It-Yourself Avant-Garde, Kitsch & Clumsy second hand Fashion en uit de hand gelopen nonsensicale interremezzo’s.

Bij Brik Tu-Tok denk je aan een parallelle wereld waarin een breed arrangement aan geluiden tot leven wordt gewekt door samples en allerhande huiselijke en zelfgemaakte objecten. De muz- ikanten/personages -ze verschijnen in verschillende vormen- gedragen zich nu eens grotesk dan weer humoristisch. Acteurs en theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn onderzoeken met hun onconventionele band verschillende creatieve energetisch sferen en gelijkaardige innerlijke universums. Brik Tu-Tok doet denken aan B52’S, Moondog, Cocorosie, The Residents. Brik Tu-Tok is rauw en krachtig, catchy en memorabel.

In juli 2021 stelde de Gentse band hun album ‘The Giggle Gallery’ voor in De Minardschouwburg in Gent. Het album is uitgebracht bij RotKat Records en kwam met een bijhorende kortfilm in de vorm van vier videoclips. The Giggle Gallery neemt je mee op een surreële trip naar een obscuur cabaret van de 21ste eeuw. De art brut van Brik Tu-Tok’s vorige plaat Greatest Hits maakt plaats voor gesofisticeerde en sprankelende popsongs, elk op zijn eigen ritme ondergedompeld in een absurdistisch bad. De ziel van het album schuilt in de poëtische lyrics en de cryptische storytell- ing. De beeldspraak van Brik Tu-Tok is een combinatie van prettig ontspoorde mijmeringen en offbeat fantasie. The Giggle Gallery is een gepolijste plaat met scherpe randen.

Credits

Muzikanten: Linde Carrijn en Maxim Storms

Pers

“Eerst was er poëzie in een verzonnen taal. Nu is er het totaalspektakel. Een Russische roulette van muziek, theater en humor. Je moet lef hebben om je eerste album “Greatest Hits” te noemen, maar de sympathieke Gentenaars komen er mee weg.” - (2022, Het nieuwsblad)

“Als Brik Tu-Tok maken ze ritmische maar absurde, dreigende maar vrolijke muziek met huis-tuin-en-keukenspullen zoals schuurpapier, een fles afwasmiddel en zelfs een elektrische citruspers. Geschoold in het theater, geoefend in voorstellingen van Compagnie Cecilia en Ballet Dommage, koorddansen Carrijn en Storms op de grens tussen muziek en theater.” - (2020, De standaard)

“Het blijft wonderlijk om te zien hoe Brik Tu-Tok speelt met genres en disciplines, hoe de band ons in verwarring brengt bij onze poging om hun eigenheid te definiëren. Muzikaal theater, beeldend concert, filmische performance? Carrijn en Storms scheppen vreemde, hybride kunstvormen, en dat is best spannend...” - (2020, Etcetera)

Bookings:

kobe@reik.be

Management:

lieuwe@reik.be

bottom of page