LGG_MondayJr_03_edited.jpg

LũpḁGangGang 

LũpḁGangGang is een band die opteert voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Dansende beren schreef: “Alles lijkt net niet te kloppen, alsof het een soundtrack is van struikelen, vallen en weer opstaan. En dat kunnen ze terwijl ze nog steeds volledige controle houden over de zwoele energie die hun muziek doordrenkt.”

 

LũpḁGangGang begon als een jonge jazz/funk coverband in 2017. De groepsleden leerden elkaar kennen tijdens en jamsessie, terwijl ze alle vier nog op de  schoolbanken vertoefden. Na een tijdje begon de band met het schrijven van eigen nummers. Na enkele singles kwam er in 2020 de debuut-EP ‘Stalingrad’. Deze EP werd een muzikale zoektocht naar een ‘middle ground’ voor deze vier uiteenlopende jonge wolven. Dankzij hun rijke gamma aan muzikale invloeden slaagde de band er in om de afgelopen 3 jaar al verschillende Belgische podia te trotseren. Van de Ancienne Belgique tot Flagey, Gent Jazz en Handelsbeurs.

Credits

Anton Robberechts (Gitaar, zang)
Miel De Koninck (Piano)
Lena Thijs (Bas, zang)
Rob Swennen (Drums)

Pers

“De Gang brengt een mix van jazz, funk en rock en laat zich graag beïnvloeden door Zuid- Amerikaanse klanken waardoor de nummers net dat tikkeltje warmer en zomerser klinken (...) Alweer een sterke performance van een band die wel eens een blijvertje zou kunnen worden.” Luminous Dash

“Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: LũpaGangGang is een groep die uitersten met elkaar verbindt.” - Flagey

Snotneuzen die met de ogen toe als een bende veteranen klinken. Zo goed op elkaar ingespeeld is het viertal al. (Dansende Beren over Gent Jazz 2020)

“Het parcours van LũpaGangGang is er eentje om jaloers op te zijn.” - Dansende beren (****)

/

  • Spotify
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Booking:

kobe@reik.be

emiel@reik.be

Management:

lieuwe@reik.be