top of page
Omar Dahl composition2.jpg

Omar Dahl

Omar Dahl valt niet meteen binnen een hokje te plaatsen. De vernuftige combinatie van synths, blaas- en snaarinstrumenten opent een nieuw register binnen elektronische muziek. De dansbare beats en zwoele melodieën zijn hoorbaar beïnvloedt door muziek uit de Arabische wereld en de Balkan.

Na een eerste EP ‘Zura’ in 2019, bracht Omar Dahl in 2020 de single Oscar’s Walk uit. Het nummer is onderdeel van The White Collection, een compilatiealbum dat werd samengesteld en opgenomen door het Gentse label Eskimo Recordings. Net voor de zomer van 2021 kwam de band met hun single Piruet, die ze uitbrachten via Global Hybrid Records. Begin 2022 werd in Studio Porino in Antwerpen de laatste hand gelegd aan de band’s nieuwste EP Where we left. De EP kwam op 17 maart uit bij het Duitse Underyourskin Records.

Begin februari 2023 verscheen hun laatste EP 'Zephyr' uit bij het Amerikaanse label WAYU Records. 

 

Omar Dahl speelde afgelopen zomers tal van shows in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Turkije, Frankrijk, Denemarken en Mexico. 

Credits 

Chiel Peersman – synths, electronics

Gregory Goethals– Guitar

Doyin Smith – Saxophone, clarinet, keys

Tuur van Dosselaer – Violin, bass

Pers

"De band maakt zich sterk in de combinatie van ontspannen elektronische muziek met blazers en strijkers. Gooi daar nog eens melodieën over die geïnspireerd zijn door Arabische en balkanmuz- iek, en je krijgt de zachtjes dansbare Omar Dahl-stijl die telkens weer een relaxte sfeer creëert." - (Dansende Beren)

"Het eindresultaat is een verrassende, maar zeer aangename mix. Een ding is zeker: aankomende zomer is een perfecte setting voor de zwoele nummers van Omar Dahl." (Over de EP ‘Zura, NXT- POP Must Discover x VI.BE)

/

  • Spotify
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Booking

lieuwe@reik.be

emiel@reik.be

 

Management

lieuwe@reik.be

bottom of page