top of page
DAG4-C.jpeg

dag 4
frieda

/

  • Website
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Op dag 4 plaatst een god licht in het hemelgewelf. Op het einde van de 19de eeuw ontwerpen uitvinders de gloeilamp. Niet veel later verklaart een filosoof de god van het natuurlijke licht dood. In 2021 ondernemen drie mannen een seculiere reconstructie van dag 4 en gaan met mod- erne technologieën op zoek naar het goddelijke licht.

Decorontwerper jan palinckx, theatermaker patrick vervueren, beeldend kunstenaar brecht heytens en performancekunstenaar janes zeghers delen een verwondering over licht. Met een zelfontworpen bouwpakket van staal, artificieel licht en wat niet nog allemaal creëren ze ruimtes mét en vóór licht. Ze bouwen in uw bijzijn aldoor op-, om- en af, laten de ruimte transformeren en bieden het licht daarmee steeds wisselende invalshoeken om zich te manifesteren. In hun hande- len ontstaat een choreografie tussen mens en mechaniek; een spel met licht, lijnen, vlakken, kleur en perspectief; een beweging die refereert naar het natuurlijke licht; een sacrale ruimte waar licht als universele taal centraal staat.

Het project situeert zich op het raakvlak tussen theater en beeldende kunst. Binnen een afgebak- ende tijdsduur wordt een installatie op- en omgebouwd. Het publiek kan er vrij tussen bewegen.

Credits

Concept: Brecht Heytens, Jan Palinckx, Patrick Vervueren

Uitvoering: Brecht Heytens, Patrick Vervueren, Janes Zeghers

Productie: frieda
Coproductie: cas-co

Booking:

kobe@reik.be

bottom of page