top of page
PD190911_1276 (1).jpg

De vogels

Moegetergd door corruptie en bureaucratie ontvluchten twee Atheense burgers hun geliefde stad. Vastberaden om een betere plek te vinden, sluit Peisthetairos een verbond met de vogels om tussen hemel en aarde een nieuw rijk te stichten. Maar nog voor de muren goed en wel voltooid zijn, krijgen ze reeds te kampen met onuitgenodigde gasten en misnoegde goden.

Voor deze nieuwe voorstelling gaan deze makers aan de slag met De Vogels (414 v. Chr.) van de Griekse blijspeldichter Aristophanes. Lieselotte De Keyzer nodigde hiervoor Louise Bergez, Kobe Chielens, Sibran Sampers en Hans Mortelmans uit. Aan de hand van de oude structuur, de tijdloze thema’s en archetypische figuren in de tekst construeert het vijftal hun eigen toneel en spel.

 

Over de makers

Lieselotte De Keyzer studeerde af als actrice en theatermaker aan het KASK. De laatste jaren is ze vooral actief geweest als freelance actrice bij verschillende huizen en gezelschappen (Ballet Dommage, FroeFroe, HetPaleis, etc.). Daarnaast werkt ze vooral nauw samen met de ploeg van Tibaldus (Paard: een opera, Yvonne, prinses van Bourgondië, Het Huwelijk, Gekken & Specialisten en Operette).

Hans Mortelmans is één van de drie oprichters van Tibaldus.

Sibran Sampers is naast zijn werk als beeldend kunstenaar al vaker betrokken geweest als dramaturg en scenograaf bij verscheidene theatergezelschappen.

Kobe Chielens maakte eerder met Bosse Provoost 'Moore Bacon!' (winnaar TAZ#2015), Herberg en The Act of Dying.

Louise Bergez speelde in verschillende theaterproducties, o.a. bij Jesse Vandamme

(Uberdramatik, Giants, Solopsists), Michiel Vandevelde/fABULEUS, Camping Sunset (Zomergasten, Ten Oorlog), Lisaboa Houbrechts/Toneelhuis, Luk Perceval en NTGent. Naast de scène is ze ook actief binnen film en tv. Ze was te zien in de film Yummy, de jongerenreeks WTFock, TikTak, De Kraak. In het voorjaar van 2022 schitterde ze in de tv-reeks Twee Zomers

Credits

Concept en spel: Kobe Chielens, Lieselotte De Keyzer, Hans Mortelmans, Sibran Sampers, Louise Bergez

Tekst: Aristophanes

Beeld: Sibran Sampers

Praktisch

75’

Verkoopbaar voor seizoen 2023-2024

 

bottom of page