top of page
PeenoiseFOto2.jpeg

Peenoise

/

  • Instagram
  • YouTube

Peenoise staat voor mysterieuze avant-pop, die onheilspellend, catastrofaal, maar ook warm en aanstekelijk klinkt. Na een in 2017 uitgebrachte EP trokken de heren al snel de studio in om hun debuut op te nemen. ‘Forevergem’ verscheen in het voorjaar van 2020 en werd onthaald op erg goede kritieken. Daarbovenop wonnen ze datzelfde jaar Sound Track en bewezen ze één van de meest frisse en beloftevolle Belgische artiesten van het moment te zijn.

Nieuwe EP 'Headwalking’ (release februari 2021) ontleedt catchy hersenspinsels verder tot een knokkelige afdaling naar een sferische bodem, waar stemmen en sounds drijven op ijle melancholie. Woorden, klanken en beelden schuren vonkend in het duister om vervolgens weer wankel dansend het oppervlak op te zoeken en daar enkele (complex) dreunende stampen uit te delen. Schreeuwend om ironie en relativering maar gedreven door grote finesse en noodzaak. Samen, maar tegelijkertijd alleen, op het geschifte feest dat eindigt in een overwinning van heroïsche tristesse.

Voor hun nieuwe album “Rooms to Dark Boats in the Night and Views in the Light” neemt Peenoise je mee op een quadrofonische (surround) reis door audio-architectonische kamers. In de ene kamer is er vreugde en hoop, in een andere duisternis en mysterie. Het publiek bevindt zich in het midden van de zaal omringd door het geluid en de performers. 

Een meeslepende trip die zowel intiem als monumentaal aanvoelt waar, na stormen met donkere boten en epische verhalen, zachtheid en troost de boventoon voeren.

Credits 

ZANG, GITAAR - Cesar De Sutter-Pinoy

ZANG, KEYS - Gilles Vandecaveye-Pinoy

DRUMS, LIVE PAINTING - Titus De Sutter-Pinoy

DRUMS - Simon Raman

ZANG, KEYS - Karel Naessens

Pers

"Nieuwste belofte in alles wat muzikaal spannend, uniek en fris is. Een band waar je alles kan van verwachten, behalve het gewone." Luminous Dash

Booking:

kobe@reik.be

bottom of page